Desert tarta cu mere

de oanapl in Prajituri, 17 Noi 2017 | 2960 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
Această tartă am pregătit-o cu mai mult timp în urmă și m-am gândit să v-o împărtășesc deoarece este gustoasă și foarte ușor de pregătit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • ½ plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 14 mere
  • 100 g zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • 2 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele, framanti un aluat potrivit de tare, dupa care il intinzi intr-o forma rotunda, imbracand si peretii.

Cureti merele si pastrezi 3-4 (in functie de marimea tavii) pentru a le pune deasupra, iar restul le dai pe razatoare, dupa care le storci cu mana. Adaugi peste ele zaharul si scortisoara, iar apoi le pui peste aluatul din forma si deasupra presari grisul. Merele ramase le tai in doua, scoti cotorul, apoi crestezi in felii (dar nu pana jos) si le asezi peste merele rase din forma.

Introduci forma in cuptorul preincalzit, pana cand merele s-au inmuiat bine si s-au rumenit. Dupa ce scoti tava din cuptor, presari scortisoara peste mere (sau puteti presara inainte de a introduce tarta in cuptor).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert vafe Tiramisu